Back

Pieter

Field of work Human Being Management
Location Sint Oedenrode, North Brabant, NL
Rate € 100 per hour
Profile views 2627

Ik ben sociaal en analytisch. Mijn interesse in mensen en processen maakt dat ik patronen herken en anderen kan begeleiden in het doorbreken van die patronen. Met mijn bedrijf ****** wil ik de beste van Nederland zijn in het ontmaskeren van onbewuste patronen in mensen, teams en organisaties.

Teamcoaching
Wanneer je een groep mensen samenbrengt, gebeurt in die groep van alles: mensen mogen elkaar, of niet. Ze hebben al dan niet een ‘klik’ of zitten in elkaars irritatie. Dit gebeurt, vaak onbewust, ook in iedere groep mensen die moet samenwerken. Maar hoe ga je er nu voor zorgen dat die groep mensen een goed functionerend team wordt? Hoe kun jij beter gaan samenwerken met jouw teamgenoten zodat je elkaars kwaliteiten gaat inzetten en dat ieder individu in zijn of haar kracht komt te staan?

Human Being Management in Teams
Human Being Management, de mens achter de werknemer: daar gaat het om! In de teamcoaching gaan we samen aan de slag met en opzoek naar ieders kwaliteiten. In de tweedaagse teamcoaching doorlopen we met het team de Circle of Change. De cirkel begint altijd bij zelfreflectie: écht even naar jezelf kijken. Jezelf de vraag stellen: “wat maakt nu dat ik de dingen doe zoals ik ze doe?”

HBM filosofie
Human Being Management (HBM) gaat dus over jouw als mens en niet alleen over jou als medewerker. In het traditionele HRM-model ligt de nadruk op structuur en cultuur. Met HBM wordt daar een derde laag aan toegevoegd: Natuur; het onbewuste deel dat in ons allen schuil gaat.


De ACT meting:
Ontdek jouw Natuur
Om tijdens de teamcoaching deze Natuur-laag zichtbaar te maken gebruiken we de Analytical Competence Tool, ook wel ACT-meting genoemd. De ACT-meting is een unieke tool waarbij het onbewuste in ieder teamlid zichtbaar gemaakt wordt. Het onbewuste ‘denkt’ in beelden, dus gebruiken we in de meting unieke beelden. Door middel van deze beelden en de keuze die eenieder daarin maakt krijg je zicht op de onbewuste aansturing van de teamleden. Door deze beelden te koppelen aan tekstkaartjes vormen we jouw bord. In de teamcoaching gaan we met elkaars borden aan de slag, leer je elkaars borden lezen en gebruiken in je dagelijks werk.

De Circle of Change: De vier stappen van bewustwording
De Circle of Change gaat over het onderzoek naar “Wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik ze doe? En heb ik nog andere opties?” en bestaat uit vier stappen. De cirkel begint altijd bij zelfreflectie: echt naar jezelf kijken. Daar beginnen we in de teamcoaching dan ook mee. Aan de hand van praktische en (inter)actieve werkvormen gaan we aan de slag met zelfreflectie. Maar wat is dan het verschil tussen reflectie en Zelfreflectie?


1. Zelfreflectie
Het doorlopen van de Circle of Change begint bij zelfreflectie. In deze Zelfreflectie gaat niet over de vraag: “wat heb ik vandaag allemaal gedaan? En heb ik dat wel goed gedaan of kan ik het de volgende keer beter doen?” Maar over de vragen: “Wat is mijn bedoeling als mens in dit leven?” “Wat drijft mij?” Of anders gezegt “Wat maakt dat ik de dingen doe zoals ik dat doe?”. Door deze vraag aan jezelf en elkaar te stellen ontstaat meer zicht op onbewuste patronen waarvan je helemaal niet wist dat je die had. Hierdoor kom je haast automatisch uit bij de volgende stap in de Circle Of Change: Bewustwording.

2. Bewustwording
Bewustwording ontstaat door middel van zelfreflectie. Daarmee vergroot deze stap het zicht op jezelf. Het is, als het waren,het echte ‘aha’-moment. In de teamcoaching en de hand van ieders ACT-meting en antwoorden op de opdrachten gaan we onderzoeken welke kwaliteiten in het team aanwezig zijn en het verhaal dat daar bij ieder teamlid achter zit. Wat maakt dat iemand bepaald competenties heel goed ontwikkeld heeft? Waar krijgt jouw collega energie van? Waar loopt hij of zij vast? En hoe kunnen jullie van elkaars kwaliteiten gebruik maken?

3. Beslisruimte
Door de zelfreflectie en bewustwording ontstaat meer ruimte in jezelf om keuzes te maken. Dat gaat dan dus niet over de keuze voor een bepaald merk tandpasta, maar over hoe jij dingen ervaart, aanpakt of juist loslaat. Welke nieuwe persoonlijke mogelijkheden zie je? Welke kwaliteiten ga je meer aandacht geven? En bij wie in jouw team kun je bepaalde kwaliteiten gaan lenen of aan wie kun jij iets leren?

4. Verantwoordelijkheid
In de laatste stap van de Circle ga je opzoek naar antwoorden op vragen als: “Hoe neem ik hiervoor verantwoordelijkheid?” En “Welke nieuwe keuzes maak je in je (werkzame) leven?” Door de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuze, ga je staan voor wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. En door dit als team te doen, kunnen jullie gezamelijk gaan staan voor de taken en doelen die je als team wilt halen. Aan de hand van de Cirkel van Teamkracht gaan we aan de slag met praktische methode om alle aspecten van een succesvol team te belichten, zodat de slagkracht van het team groter wordt en jullie een echt succesvol team kunnen worden.


De Circle is nu compleet. Het gaat voor je werken als een vliegwiel. De Circle of Change blijft dan geen Circle maar wordt een Spiral of Change: de weg naar duurzame verandering.
Op weg naar jezelf in een succesvol team!

  • Project description
  • Communication
  • Terms of payment
  • Professionalism
  • Quality
  • Communication
  • Deadline
  • Professionalism
Operation failed!
Please try again later. If the problem persists contact support.
We use cookies to improve our site and your experience. By continuing to browse our site you accept our cookie policy.
Find out more